Productie in het buitenland? Stel je verpakkingsleverancier deze vragen

Gepubliceerd op 13 juni 2017 David Nowak  

Ondanks dat steeds meer bedrijven de productie uit lageloonlanden terughalen — ook wel reshoring genoemd — produceert een aanzienlijk deel van vooral de bedrijven in West-Europa en de Verenigde Staten nog steeds in Oost-Europa of Azië. Het ontwikkelen van de producten gebeurt vaak wel nog op eigen bodem. Als dit in jouw organisatie zo is, is dit artikel interessant voor jou. We bespreken namelijk waarom een verpakking voor een product dat in het buitenland wordt geproduceerd, extra aandacht nodig heeft. In eerste instantie zou je zeggen dat het product, en dus de verpakking, hetzelfde blijven, ongeacht waar deze geproduceerd worden. Er zijn echter belangrijke verschillen.

Lees meer

Paper pads: het ideale opvulmateriaal voor je verpakkingen

Gepubliceerd op 30 mei 2017 Stefaan Spildooren  

Om producten optimaal te beschermen tijdens transport en opslag, gebruik je waarschijnlijk opvulmateriaal in je verpakkingen. Opvulmateriaal wordt uit verschillende materialen vervaardigd: een veelgebruikt materiaal is bijvoorbeeld PU schuim. Een andere optie is opvulmateriaal van papier — en dan met name paper pads. Paper pads zijn ideaal voor het opvullen van je verpakkingen en het beschermen van je producten. In deze blog leg ik uit waarom — en wat de verschillende types paper pads en bijbehorende toepassingen zijn.

Lees meer

Zo kom je erachter of herbruikbare verpakkingen rendabel zijn voor jouw bedrijf

Gepubliceerd op 16 mei 2017 Peter Bjelovuk  

Een veelgemaakte keuze bij het transporteren van producten of onderdelen is een éénmalige verpakking, ook wel een wegwerpverpakking genoemd. De keuze voor een éénmalige verpakking lijkt op het eerste zicht logisch: de kosten zijn laag en de verpakking kan op het eindpunt worden weggegooid. Er bestaat echter een alternatief voor wegwerpverpakkingen: herbruikbare verpakkingen.

Naast het vanzelfsprekende, gunstige effect op het milieu, kan je met herbruikbare verpakkingen ook de kosten van je productieketen verlagen. Om erachter te komen of herbruikbare verpakkingen rendabel zullen zijn voor jouw organisatie, is het aan te raden een verpakkingsanalyse te doen. In deze blog neem ik je mee in zo’n verpakkingsanalyse. Maar eerst bespreken we hoe herbruikbare verpakkingen jouw organisatie efficiënter kunnen maken.

Lees meer

4 redenen waarom je logistieke proces vertraging oploopt

Gepubliceerd op 9 mei 2017 Marc Meeus  

Het goed plannen van je logistieke proces is cruciaal, maar niet altijd even gemakkelijk. Tegelijkertijd kost vertraging een hoop geld en wil je dat het liefst voorkomen. Wat zijn de belangrijkste redenen waarom je logistieke proces vertraging oploopt? Het logistieke proces is immers een ketting die zo sterk is als zijn zwakste schakel.

Lees meer

5 overtuigende redenen waarom je plywood vouwkisten zou moeten overwegen

Gepubliceerd op 2 mei 2017 Tom De Kimpe  

Als je houten kisten gebruikt voor transport en opslag van goederen, zijn er verschillende opties op de markt. Een veel gekozen optie is een houten, genagelde kist. Een andere optie is een plywood vouwkist: een multiplex kist met een kruiswaarts verweven houtstructuur en elektrolytisch verzinkte metalen profielen die functioneren als scharnieren. Een plywood vouwkist brengt verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van een genagelde kist. In dit artikel zetten we de 5 voordelen voor je uiteen, zodat je kunt beoordelen of een plywood vouwkist een interessante verpakkingsoplossing voor jou kan zijn.

 

Lees meer

Zo beïnvloedt verpakking je logistieke proces

Gepubliceerd op 26 april 2017 Mitesh Chotai  

 

De verpakking die je gebruikt, heeft een directe invloed op je logistieke proces - wellicht nog meer dan je zou denken. In deze blog lichten we daarom 6 effecten van verpakking op je logistieke proces toe. We beschrijven ook hoe je als organisatie verbeteringen kunt doorvoeren op verpakkingsgebied, om zodoende logistiek efficiënter te worden en kosten te besparen.

 

Lees meer