Hoe de blade box veilig transport van rotoren mogelijk maakt

Gepubliceerd op 13 december 2017 Tom De Kimpe   Topics: helikopter, transport helikopter, logistiek management, transportverpakking, transport internationaal, foam verpakking, verpakkingsmateriaal op maat, helikopter propeller, luchtvaartindustrie

Wanneer je in de luchtvaartindustrie werkt, weet je als geen ander dat het transporteren van componenten een logistieke uitdaging vormt. Een voorbeeld van een delicaat component is een helikopter rotor. Om dit zeer lange onderdeel te vervoeren is een op maat gemaakte oplossing vereist. Een blade box biedt in dit geval een uitkomst. In deze blog leg ik je uit wat een blade box precies is en waarom het noodzakelijk is dat rotoren op een speciale manier verpakt worden. Vervolgens vertel ik je waar je tijdens de aanschaf van een blade box op moet letten, lees dus vooral verder!

Lees meer

Hoe Track & Trace door middel van RFID kostenbesparing in je logistieke proces oplevert

Gepubliceerd op 5 december 2017 Igor Vantournhout   Topics: logistiek, RFID reader, RFID tag, verpakkingsmaterialen, RFID label, RFID antenne, logistiek proces, tracking, tracing, track and trace

Des te groter de productie van je bedrijf, des te meer logistieke obstakels je op je pad krijgt. Denk bijvoorbeeld aan beperkte opslagruimte, een gebrek aan overzicht binnen het magazijn en het selecteren van de juiste verpakkingsmaterialen zodat er zo min mogelijk schade optreedt — obstakels die je uit de weg wilt ruimen.

Lees meer

Wat is ESD? En hoe voorkom je ESD?

Gepubliceerd op 22 november 2017 Marco Waarma   Topics: ESD

Produceer je fragiele componenten of producten die gevoelig zijn voor statische oplading? Dan is het wenselijk om beschermingsmaatregelen te implementeren om Electro Static Discharge (ESD) te voorkomen. In deze blog leg ik uit wat ESD is, en welke maatregelen je kunt nemen om het ontstaan van ESD voor te zijn.


Lees meer

Bespaar verpakkingskosten in je logistieke proces met kitting services

Gepubliceerd op 9 november 2017 Sebastiaan Thuysbaert   Topics: kitting

Als producent of transporteur heb je meerdere opties om tot een geschikte eindverpakking van je product te komen. Je kan kiezen om je producten zelf te verpakken of om dit uit te besteden. Indien je ervoor kiest om dit uit te besteden heb je twee keuzes. Of je laat de verpakker ter plaatse komen (on-site packing), of je stuurt jouw producten naar hen toe (in-house packing). Buiten het maken van deze keuze moet er nog beslist worden hoe de verpakking aangeleverd wordt — als afzonderlijke onderdelen of als 1 geheel (kitting). In deze blog bekijken we wat kitting is en of dit voor jou interessant is.

Lees meer

3 manieren om transportschade te voorkomen met ladingzekering

Gepubliceerd op 28 september 2017 Ivan Macours   Topics: ladingzekering

Al je werkzaamheden hebben maar één doel: dat producten zonder schade — en tegen zo laag mogelijke kosten — op de plek van bestemming aankomen. Om dat te realiseren wil je de producten optimaal beschermen om zo transportschade te beperken. Het goed zekeren van lading is daarbij cruciaal. Ladingzekering is van toepassing op 3 verschillende niveaus: productniveau, palletniveau en laadniveau. In deze blog geef ik per niveau enkele voorbeelden hoe je een lading zo goed mogelijk kunt vastzetten. Lees dus vooral verder!

Lees meer

Reduceer transportschade en transportkosten met schokindicatoren

Gepubliceerd op 16 augustus 2017 Paul van den Bunt   Topics: schokindicatoren, schade, transport, kosten

Waar ik in ons vorige blog schreef over het reduceren van transportschade en- kosten met behulp van kantelindicatoren, doe ik dat nu over schokindicatoren. Omgaan met schokken is iets gecompliceerder dan omgaan met kantelingen. Immers, als iets kantelt, kantelt het. Omtrent schokken hebben we te maken met de gevoeligheid van een product: hoe gevoelig is het voor schokken en hoe meet je dat? In dit artikel ga ik in op de werking van schokindicatoren en hoe ze bijdragen tot het reduceren van je transportschade en transportkosten, dus lees vooral verder!

Lees meer