3 manieren om transportschade te voorkomen met ladingzekering

Gepubliceerd op 28 september 2017 Ivan Macours   Topics: ladingzekering

Al je werkzaamheden hebben maar één doel: dat producten zonder schade — en tegen zo laag mogelijke kosten — op de plek van bestemming aankomen. Om dat te realiseren wil je de producten optimaal beschermen om zo transportschade te beperken. Het goed zekeren van lading is daarbij cruciaal. Ladingzekering is van toepassing op 3 verschillende niveaus: productniveau, palletniveau en laadniveau. In deze blog geef ik per niveau enkele voorbeelden hoe je een lading zo goed mogelijk kunt vastzetten. Lees dus vooral verder!

Lees meer

Reduceer transportschade en transportkosten met schokindicatoren

Gepubliceerd op 16 augustus 2017 Paul van den Bunt   Topics: schokindicatoren, schade, transport, kosten

Waar ik in ons vorige blog schreef over het reduceren van transportschade en- kosten met behulp van kantelindicatoren, doe ik dat nu over schokindicatoren. Omgaan met schokken is iets gecompliceerder dan omgaan met kantelingen. Immers, als iets kantelt, kantelt het. Omtrent schokken hebben we te maken met de gevoeligheid van een product: hoe gevoelig is het voor schokken en hoe meet je dat? In dit artikel ga ik in op de werking van schokindicatoren en hoe ze bijdragen tot het reduceren van je transportschade en transportkosten, dus lees vooral verder!

Lees meer

Reduceer transportschade en transportkosten met kantelindicatoren

Gepubliceerd op 8 augustus 2017 Paul van den Bunt   Topics: transportschade, tilt indicators, transportkosten, kantelindicatoren

We zijn allemaal wel bekend met de hardhandigheid tijdens het in- en uitladen van bagage of goederen op een vliegveld. Ook de onvoorzichtige handelingen van koeriers en transporteurs zijn ons helaas niet vreemd. Zeker als je gevoelige producten vervoert, is een ruwe manier van in- en uitladen en vervoeren niet wenselijk.

Niemand zit te wachten op schade en al helemaal niet op de bijbehorende administratie en kosten. Gelukkig zijn er middelen om schade en onwenselijke bijkomstigheden drastisch terug te brengen. Eén van die middelen is een schade indicator. Ik beschrijf deze in dit blog, dus lees vooral verder!

Lees meer

Zo vervoer je cleanroom producten beschermd — tussen én binnen cleanrooms

Gepubliceerd op 25 juli 2017 Marco Waarma   Topics: cleanroom, herbruikbaar, chips

Vooral als je in grote cleanrooms opereert, zoals lithografie producenten of chipfabrikanten doen, is het beschermd vervoeren van producten binnen een cleanroom een uitdaging. Hoe vervoer je een product immers veilig, als je geen traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton of hout kunt gebruiken? In deze blog draag ik een interessante oplossing voor dit probleem aan, dus lees vooral verder!

Lees meer

Zo help je jouw verpakkingsleverancier de optimale verpakking te ontwikkelen

Gepubliceerd op 18 juli 2017 Patrick Bergeret   Topics: Plywood vouwkisten, paper pads, lithium-ion battery, herbruikbare, logistiek

Met een efficiënte verpakkingsoplossing kun je de totale logistieke kosten, en dus kosten van je productieketen, minimaliseren of reduceren. Om een zo efficiënt mogelijke verpakking te laten ontwikkelen, is het cruciaal dat je je verpakkingsleverancier zo specifiek mogelijk informeert over je product en bijhorende omstandigheden. In dit blog beschrijf ik daarom 5 variabelen die je zou moeten aanleveren bij je verpakkingsleverancier. Lees verder als je kosten wil besparen op verpakken, zonder in te boeten op kwaliteit en bescherming!

De 5 variabelen:

Lees meer

Zo ga je milieubewust om met verpakkingen en logistiek — en bespaar je kosten

Gepubliceerd op 11 juli 2017 Charles de Muizon   Topics: environment

Als bedrijf — en zeker als grotere organisatie — heb je vandaag de dag de verantwoordelijkheid om verantwoord met het milieu om te gaan. Dat geldt voor je productie, maar ook voor je transport en dus verpakkingen. Veel organisaties zijn zich al best bewust van deze verantwoordelijkheid, maar vinden het implementeren van oplossingen om daadwerkelijk duurzamer te handelen, vaak nog lastig. Als dit ook voor jouw organisatie geldt, is deze blog interessant voor je. Hierin beschrijf ik namelijk hoe je langs een bewezen methodiek je producten duurzamer kunt  verpakken en transporteren — en tegelijkertijd ook nog een kostenbesparing kunt realiseren.

Lees meer